Aktivitetstips vid dåligt väder

Så här under vintermånaderna tryter ibland inspirationen för aktiviteter med små barn, när vädret inte bjuder in till utomhuslek. Vis efter förra vintern har jag börjat göra en lista med saker som man göra med barn, så att man inte fastnar framför paddan.

  • Besök biblioteket. I Simrishamn har biblioteket MerÖppet, vilket innebär att du kan gå in på biblioteket även när det är stängt. Toppen för en regnig söndag då biblioteket vanligtvis är stängt. Besök lekhörnan, spring av dig lite mellan hyllorna och läs en bok.
  • Åk och bada. Badhallen i Tomelilla har en fin babypool och barnpool som båda håller skön temperatur. Simhallen i Simrishamn har också barnpooler men där tycker jag alltid att det är för kallt i vattnet. Har ännu inte varit till Ystad Arenas bad som har en familjebadsavdelning som låter väldigt lockande!
  • Gå ut och lys med ficklampa! När det är lite skumt framåt eftermiddagen kan det vara spännande att gå ut med ficklampa i trädgården. Vi har också en lada som det man kan gå på upptäcksfärd i med ficklampa.
  • Åka tåg. Vi åker så sällan tåg och vår son tycker att det är så roligt. Simrishamn – Tomelilla fram och tillbaka är ungefär lagom.
  • Åka och fika. Det är ju inte så många caféer som är öppna nu under lågsäsong men Olof Victors, Svabeholm och Drömbageriet har ofta öppet.
  • Trotsa vädret och ta med matsäck. Bara det inte regnar så går det ju att vara ute. Och det är sällan barnen, som ju är varma i sina vinteroveraller, som klagar. Ta er in i skogen där det är lä. Några av våra favoriter är Gyllebosjön eller Forsemölla. Vid stranden i Sandhammaren finns även vindskydd där man kan sitta och titta ut på havet. Och kom ihåg att all mat smakar godare utomhus!
  • Åk och hälsa på någon med mer plats hemma. Känner ni någon med en lada eller en vind? Se om ni kan bjuda in er själva så att barnen kan bli av med lite spring i benen.
  • Gå på teater. En gång i kvartalet har Simrishamn Riksteaterförening föreställningar för småbarn inne på Valfisken (vid biblioteket). Kostar 50 kr per person.
  • Kulturen i Lund. Inte riktigt Österlen men bara en timmes bilfärd hemmifrån oss. Just nu har de en Mumin lekutställning och de olika husen kan även vara spännande för mindre barn att gå in i.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.