Avlopp, del 2

Fortsättningen på vår dränerings- och avloppssaga: Efter att vi fick ned dräneringsröret ut till den stora dräneringledningen på åkern utanför oss, var nästa steg att ordna avloppet. Och förra veckan blev vårt nya minireningsverk nedgrävt och inkopplat. Hurra! Alltså, har man kommunalt vatten och avlopp så är det här inget men tänker på. Men när man måste fixa det själv, så inser man hur vi faktiskt arbetar med infrastruktur på vår tomt. Det är stora projekt det här, med stora maskiner och ordentliga summor pengar. Och man har inget val. Vårt nuvarande avlopp var underkänt och kommunen säger blankt nej till att dra ledningar ut till oss. Så vi var tvungna att installera ett nytt avloppssystem. Och avrinningsvattnet från det måste ledas någonstans. Och vi hade inga fungerande brunnar på vår tomt och en stenkista fungerar inte i så lerhaltig jord. Så vi har tvungna att leda bort vattnet 250 meter från vår tomt.

Det ÄR underbart att bo så här som vi gör, enskilt med fria vidder. Men det betyder också att man är tvungen att fixa dessa mer basala saker själv.

Reningsverk till vänsterTrött kille som prompt skulle ut i pyjamas på morgonen och titta på maskinerna

Och så blev det klart! Ett nedgrävt och uppkopplat reningsverk, en halvt uppgrävd tomt och ett stort lass skiffer och sten som vi inte vet vad vi ska göra med

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.