En sommardag i april

Scillan har gjort gräsmattan alldeles ljusblå

Vilken helg! Det var sommarväder i lördags och vi har varit ute så mycket som möjligt och pysslat i trädgården. Så mycket pyssla det nu går med en ett-och-halvt åring som ramlar omkull i ett, vill doppa sig i vattentunnan och gräva upp rabarberknopparna. Har äntligen kunnat hänga ut tvätt på tork, vilket gav sådana otroliga sommarkänslor.

På lördagen var vi inbjudna på inflyttningslunch av kommunen. Simrishamn har ju historiskt sett haft fler som dör än som föds, så inflyttningen är viktig för kommunen. Förra året var vi bland de 1600 som flyttade hit, och blev därmed inbjudna på lunch till Marint Centrum nere i hamnen, för lunch tillagad av En Gaffel Kort. Ett himla fint initiativ tyckte jag, som gav oss en chans att få träffa både politiker och kommunalanställda. Dessutom gav det mig ett tillfälle att lämna gummistövlarna hemma och åka in till Simrishamn. Kan väl här även outa min mage. Baby nummer två är förväntad till augusti.

Under lunchen så frågade en av de kommunalanställda hur många av oss som hade uppfyllt en dröm genom att flytta hit. Och det var ju de flesta av oss som räckte upp handen. Och det är väl det som är speciellt med den här delen av landet – att man flyttar hit genom ett aktivt val. Att det är en dröm som många när, att flytta till Österlen. Och när jag gick med solen i ansiktet i lördags – både längs hamnen i Simrishamn och i trädgården bland scillor och påskliljor – så var jag så lycklig för jag har just uppfyllt den drömmen.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.