Helgen, och helgerna

Lyssnade på ett sådant bra poddavsnitt med Clara och Erica om småbarnshelgerna och hur de inte alltid blir som man tänkt sig. Jag tyckte det var så skönt att få höra att Underbara Clara – som ju ändå driver vad som kan klassas som en ‘livsstils blogg’ och som alltid verkar laga mat med sina barn och berätta om sparkutflykter med familjen – också kan gå omkring och vara småsur på helgen då man väl egentligen borde hitta på kul saker ihop som familj.

Vår helg kändes faktiskt riktigt lyckad den här gången. Det började med att alla hade sovit hela natten i sina egna sängar. Bara en sådan sak. Sen hade jag varit så organiserad och gjort iordning en kalljäst deg på fredagskvällen (alltså, så otroligt enkelt!), så på lördagsmorgonen blev det nybakade frallor. Och färskpressad apelsinjuice. (Den smaken får mig alltid att tänka på hotellfrukostar i exotiska länder…)

Sen packade vi upp några lådor från min Stockholmsresa helgen innan, vilket alla i familjen tyckte var roligt. Se där en aktivitet som passar både stora och små! Därefter åkte vi in till Simrishamn där jag lämnade man och barn för diverse ärenden medan jag tog en promenad. Långpromenader göt mig verkligen snäll, och jag saknar dem så från Victoria Park i östra London där vi bodde tidigare. Måste komma iväg på fler, för de gör mig så gott.

Efter lunch hemma var jag och Edmund ute i trädgården och började ansa ett äppelträd. Som den novis jag är går jag försiktigt fram men vi har fem äppelträd som behövs beskäras så det finns ju en del att öva på. Och Edmund älskar att vara ute. Lite arg blev han dock när han inte fick sitta i trädgårdslandet och gräva upp rabarberknopparna…

På eftermiddagen hade vi grannarna över på fika och då sonen somnade tidigt fick jag och mannen äta middag själva vilket var så speciellt att vi mest satt tysta och tittade på varandra.

Lördagen gav mig verkligen hopp om att våren är på väg och jag kände mig så glad och entusiastisk!

Sen vaknade vi på söndagen till blåst och regn och jag tappade all energi och ville bara fika mig igenom dagen. Jag tror att det ungefär är hur jag tagit mig igenom januari och februari… Sonen kände väl likadant för han sov middag i över två timmar och sen åkte vi och badade i Tomelilla, vilket var riktigt roligt. Jag var så tacksam för en barnpool som faktiskt håller behaglig temperatur – när vi är och badar i Simrishamns badhall fryser jag alltid så.

Så på det hela, en riktigt fin helg!

 

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.