Konstrundan 2017

Konstrundan på Österlen firar 50 år i år och jag har börjat göra ett program över det jag skulle vilja se. Förutom de 97 konstnärer som ingår i Konstrundan, så ställer även flera andra konstnärer ut kring Österlen.

En bra start är Tjöredala konsthall i Baskemölla där man får ett smakprov av alla de olika konstnärerna. Klockan tio på långfredagen kör de igång.

Vad jag vill se i år:

Lina Karna Kippel är fotograf och ställer ut i Benestad 203 (Benestad, strax utanför Tomelilla), nummer 139 på ÖSKG.

I Baskemölla ekoby ställer Bodil Eklund ut lerskulpturer under påsken. (Ej del av ÖSKG.)

Rolf Ahlberg ställer ut sina tavlor på Åbogatan 18 i Baskemölla. Han har varit med sen starten 1968 och är nummer 2 på ÖSKG.

KG Nilsons målningar brukar vi alltid tycka om. Han ställer ut i Bästekille konsthall som nummer 163 på ÖSKG.

Fabriken i Bästekille ställer en rad konstnärer ut under påsken. Fabrikens utställningar brukar vara spektakulära och jag ser fram emot att se Maj Lindholm, Stina Gunnarsson, Sven-Åke Ekberg och Lars Tunebo. (Ej del av ÖSKG.)

Lotta Allard ställer ut i ladan på Vranarp 57 under påsken. (Ta av från väg 9 strax efter / före Vranarp beroende på om du kommer ifrån Simrishamn eller Hammenhög.) Jag har även hört ryktas om att det kommer att serveras våfflor! (Ej del av ÖSKG.)

Ralf Borselius skulpturer är så mänskliga och ömsinta. Han ställer ut i Vallby 81, nummer 23 på ÖSKG.

Carsten Nilsson är trähuggare och verkar i Hammenhög. Jag kör förbi hans studio varje dag och ser fram emot att titta in under ÖSKG, där han är nummer 158.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.