Valborg

Hade en fin Valborgshelg där Valborgsmässoafton bjöd på kombinationen sol, värme och vindstilla väder. Jag kan inte minnas när vi hade en sådan dag sist. Satt ute och fikade med vänner på eftermiddagen och återigen om det över mig att det ju är just så här vi vill ha det. Det är ju sådana här dagar som vi har att se fram emot. Och det var så skönt att kunna släppa sonen som sprang (tultade) runt kring oss och ville blåsa såpbubblor.

Började äntligen ta tag med ogräset också. Det har verkligen varit så kallt och blåsigt att jag inte har haft någon lust att påta i trädgården. Men i helgen fick jag lite gjort och Simon ställde ut pallkragar och sådde mangold.

Att trädgårdarbeta med en ettåring blir ju inte så supereffektivt, och sonen råkade trampa ned en rabarberplanta. Men lite svinn får man väl räkna med om man nu ska försöka få någonting gjort, och pojken var själv mäkta stolt över det arbete han utförde (plocka pinnar och grävt jord).

Kvällen bjöd på kallt och klart väder och jag satte på mig tjockaste vinterjackan och så åkte vi för att titta på majkasan. De flesta byar runt på Österlen verkar ordna sina egna Valborgsmässobål. Vi gick här i Hammenhög där det var fackeltåg från torget och sen sång vid brasan. I Skillinge har de bål på stranden och i Ystad fanns det visst blåsorkester på plats, så det finns lite att välja på.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.